Daca doriti sa sprijiniti ONG-ul „Asociatia Casa Hermina” prin directionarea procentului de 2% din impozitul dvs. catre Asociatie, pana cel tarziu in 15 Mai a anului in curs, va rugam urmati instructiunile:

I. Daca ati obtinut venituri numai din salarii, chiar daca angajatorul dvs. a depus deja fisa dvs. fiscala, va trebui sa completati formularul 230:

1. Descarcati Formularul 230 de AICI

2. Instructiuni de completare:

• – punctul A – datele dvs. de identificare
• – punctul B – la suma nu se completeaza nimic (va fi completata ulterior de catre fisc)
• – denumire entitate non-profit: Asociatia Casa Hermina
• – cod de identificare fiscala: 28146970
• – cont bancar (IBAN): RO90 BTRL 0130 1205 3544 85XX

3. Depuneti formularul completat la sediul Directiei Finantelor Publice
– este suficient intr-un singur exemplar – nu este necesar a se depune impreuna cu formularul 210

4. Termen de depunere: 15 Mai

5. Formularul trebuie semnat de dvs. insa nu este obligatoriu sa-l depuneti personal. Oricine poate depune formularul dvs. Daca aveti colegi de serviciu care nu si-au pus problema directionarii procentului de 2%, le puteti sugera completarea formularului 230 si pot fi depuse toate formularele cu un singur drum la Directia Finantelor Publice.

6. Puteti completa si depune formularul la punctul nostru de lucru din Gilau str Braniste 25A si depunem noi la Directia Finantelor Publice

II. Daca ati obtinut si alte venituri decat salarii (declarate la finante), va trebui sa completati formularul 200 (il gasiti AICI), inclusiv capitolul III, „Destinatia sumei privind 2% din impozitul pe venitul anual datorat”, cu datele Asociatiei Casa Hermina.
– denumire entitate non-profit: Asociatia Casa Hermina
– cod de identificare fiscala: 28146970
– cont bancar (IBAN): RO90 BTRL 0130 1205 3544 85XX

Termen de depunere: 15 Mai

Extras cod fiscal:
Titlul2, Cap.II, articolul 21, aliniatul 4
“contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr.32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr.334/2002, republicata, cu modificarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
– este in limita de 3 la mie din cifra de afaceri
– nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat”

III. Sponsorizari: desi este o cheltuiala nedeductibila, nu i se aplica impozit 16%. Sponsorizarea este total deductibila din impozit, daca se incadreaza in limitele impuse de codul fiscal (sa nu fie mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri si de 20% din impozitul pe profit).
Daca doriti sa directionati 20% din impozitul dvs. pe profit catre ONG-ul nostru, salvati, printati si completati Contractul de sponsorizare de AICI, apoi ne contactati ca sa-l putem semna/stampila.

Pentru donatii sau alte tipuri de finantari contactati-ne.